viernes, 6 de abril de 2007

PROJECTE ORFENAT N.A.C.A (Català)

Cambodja té actualment un greu problema de superpoblació infantil, a raó d’una mitjana de 5,6 fill/es per matrimoni, sumat a una extrema pobresa (amb un percentatge de mortalitat infantil del 7,3%) que comporta una situació extrema i quasi insostenible, ja que per part de les autoritats governamentals no hi ha cap projecte social en educació sexual i mentalització per la utilització del preservatiu. Alhora, hi ha una total despreocupació per afrontar aquest problema i trobar-hi alguna solució. Per tant, ens trobem amb un gran nombre d’infants on les famílies dels quals no els poden mantenir i no tenen altre sortida que enviar-los a orfenats fins la seva majoria d’edat o bé enviar-los al carrer per vendre qualsevol tipus de producte.

Amb un 30% de cambodjans amb manca d’educació escolar i tans sols amb un 35% de població amb estudis superiors, Cambodja es caracteritza per no tenir una educació escolar gratuïta. Els estudis de nivell 1 i 2 costen 500 reals diaris per alumne (1 dolar equival a 4.000 reals), els nivells 3, 4 i 5 en costen 1.500 diaris, i els estudis a la Hight School costen 4.000 reals diaris, i aixó cal sumar-hi el fet que no hi ha plaçes escolars per a tots els nens/es.

Creat al 1999 pel matrimoni Savang, l’orfenat N.A.C.A (National Action Culture Association) va obrir les portes de casa seva al 2001, per acollir tots/es aquells/es nens/es a qui, per mancança econòmica, les seves families no els podien mantenir. Actualment en són 27, amb edats compreses entre 6 i 17 anys, que poden gaudir d’un sostre per dormir i d’un plat per menjar i rebre una mínima educació.

A l’orfenat N.A.C.A, a part de donar-los un sostre, menjar i roba, hi ha una concienciació molt important en l’ensenyament de l’anglès, (impartit pels voluntaris estrangers i pel Sous Namee, voluntari cambodjà), ja que aquest idioma en l’actualitat és de vital importància de cara a prosperar en el futur. També es dóna molta importància a l’aprenentatge de la dansa tradicional i contemporània i la música cambodjana. S’ha de destacar que 13 d’aquest nens/es van a l’escola primària, 3 al matí i 10 a la tarda.

No obstant aixó, l’orfenat pateix una gran mancança tant d’aliments, com roba, de medicaments o, sobretot, d’espai, ja que l’elevada xifra de nens/es que acullen fan que l’espai on són s’hagi quedat petit (es necessiten 20.000 dòlars per comprar el nou local).

El projecte per recaptar diners, menjar, roba i medicines per a l’orfenat, que engeguem amb aquest escrit, és extensiu a qualsevol persona que estigui disposada a col·laborar.

Blog: http://www.nacaorphangeproject.blogspot.com/
e-mail: nacaorphanageproject@gmail.com (àngel garcía)
telf: (0034) 661.52.46.99 (Barcelona – Spain)

Número de compte per a donacions: 2013 1696 88 0200076704 (Caixa Catalunya)

Moltes gràcies a tothom

Àngel García, Aaron Ross, Michael Keller i Oliver

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu